Selasa, 26 Julai 2016

Keistimewaan Sahabat Agro



Kelebihan Sahabat Agro- Agrobank bagi komisen ajak orang ramai join menabung simpanan tetap

25 Julai (Isnin) page 2
22 Julai (Jumaat) - Baru mendaftar...dan Sahabat Agro di bawah saya
Sabtu dan Ahad (Bank tutup)

25 Julai (Isnin) - Sahabat Agro saya page 1...ada lagi kat bawah tu..pic tu lari duk atas...saya printscreen jadinya tu tak nampak semua bahagian





Sabtu, 23 Julai 2016

Sahabat Agro Malaysia




Cepat-cepat....ingin menjadi yang terawal di negeri masing-masing? Pelancaran secara berperingkat. Ogos akan dilancarkan di Utara. Kenapa perlu tunggu pelancaran? Saya dah ada nombor rujukan, saya boleh tolong anda menjadi antara yang terawal bergelar Sahabat Agro di negeri masing-masing dan anda berpeluang tinggi menjana pendapatan pasif RM20k setiap bulan  lebih cepat berbanding rakan anda yang lain bergantung kepada usaha anda. 

Simpanan tetap rm500 dekat Agrobank....lepas setahun boleh keluarkan kalau nak keluarkan...faedah 0.25% setahun
Ajak 20 orang menyimpan simpanan tetap minima rm500..ganjaran masuk bulan tu jugak kalau capai target dan bukannya selepas setahun untuk anda menikmati ganjaran atas hasil usaha anda.
Tak sampai setahun dah dpt ganjaran. Perlu rajin bukan duduk goyang kaki kecuali menjahit...ngeee
Tak jual barang, hanya ajak rakan dan keluarga jadi penyimpan tetap di Agrobank
 duit tak burn
Mcm biasa, paling cepat masuk, cepat bertindak, cepat dapat ganjaran

Bagaimana untuk menyertai?
Pertama
Buka akaun – Akaun deposit berjangka AgroPrimas : Nilai deposit minimum RM500.
Akaun simpanan/Giro (utk keluarkan duit kat mana2 atm machine) deposit minimum RM20 (tiada kad atm), RM50 complete dgn kad atm, kad insurans, buku bank

Kedua
Daftar keahlian sebagai Sahabat Agro di Agrobank

Ketiga
Aktifkan Agronet (Perkhidmatan Perbankan Internet)

Keempat
Rujuk rakan dan keluarga utk langkah pertama, kedua dan ketiga

Kelima
Nikmati ganjaran bersama-sama setiap bulan


Boleh layari www.agrobank.com.my untuk kesahihan. Kalau Sahabat Agro masih takde kat tempat anda...anda berminat sangat nih...anda nak jadi orang terawal...anda boleh bukak dulu acc agrobank simpanan yg ada kad atm tu n pastu whats app/telegram saya ya...

1. bukak acc giro/atm bayar RM50 kat tempat sendiri..Kalau duduk kat Pahang tak boleh nak bukak kat Kedah, duduk kat Sungai Buloh tak boleh bukak kat Kajang (Bawa ori ic dan bil utiliti)..nak proses cepat bawak ori dan salinan. Akan dapat kad atm dan kad takaful.


2. isi borang penyertaan Sahabat Agro. 
Nak simpan deposit tetap berapa...ada 2 pilihan a)RM500 b)RM1000
ikut kemampuan dan kehendak ya
Untuk ruangan B, boleh isi yang ini 
                      Maklumat perujuk : Sulia Binti Suhed 
                      No keahlian perujuk:2800 4751 300 101

3. Kalau nak kits Sahabat Agro bayaran RM31.80

4. Proses mengambil masa 40 minit...so better gi pagi...kalau nak gi petang sebelum 3.30pm...
5. boleh terus rujuk rakan dan keluarga selepas dapat nombor rujukan....
saya daftar masuk 22 Julai 2016
dan dapat sijil ni
dalam hari tu jugak saya dapat pelbagai pertanyaan dan dah dapat lebih 20 prospek yang akan menyimpan. Nanti saya akan update lagi ya....

Cara nak tanya kat bank agrobank mula2 kan..kesian kawan2 saya tak tau nak tanya apa sebelum ni..takpe ini penambahbaikan yang saya buat..terima kasih rakan2 yang bagi cadangan.
1. Masuk ke bank n tanya kat customer service...Sahabat Agro dah boleh masuk ke kat sini...(kalau belum launch: bukak buku acc agrobank jer dulu...lepas tu wa/telegram saya)
kalau dah launch: cakap ler saya nak masuk sahabat agro...

2. boleh bertanya apa sahaja yang tak faham kat pegawai berkenaan
3. dia akan minta nomb rujukan : bagi yang ini
                     Maklumat perujuk : Sulia Binti Suhed 
                     No keahlian perujuk:  2800 4751 300 101


4.Selamat mengisi borang dan selamat menjadi penabung yang bijak...sekiranya ada persoalan dan pertanyaan boleh hubungi saya melalui telegram/whats app.
Baca dan hadam betul-betul ya...sebelum nak ke bank amik siap2 nama dan no keahlian perujuk ya...kalau tak, tak dapat lengkapkan borang...melepasss...



Disini, saya usahakan untuk anda senarai cawangan Agrobank di tempat masing-masing.


Sumber : http://br.my/agro/ns.htm

















Tak tidur malam saya membuat ni...jadinya tidak ada istilah duduk sahaja dapat duit...saya berusaha sedaya upaya saya dengan izin Allah. 


Nak tunjuk..apa yang susah nak ajak 20 orang jadi penyimpan deposit tetap? Ha..ini buktinya...









Jumaat, 28 Mac 2014

Pengalaman pahit dan manis bersama kad kredit.

Bank Rakyat...tutup, full settlement. Ada orang offer buat cc lagi, aku isi...Bank Islam...tutup, full settlement. Tak serik lagi...Maybank. Macam biasa over limit dan buat lagi cc ngan Bank Simpanan Nasional...pantang orang offer, aku kemaruk isi borang. Sekarang aku terpaksa buat kerja sambilan untuk tampung kos kad kredit yang late charges tiap2 bulan rm50 ke atas...Keluarlah aku buat keje sambilan...Menangis tak berlagu aku. Menangis menyesal...malam2 peluk bantal dalam keadaan berlinang air mata memohon pada Yang Maha Esa, Ya Allah bantulah aku selesaikan hutangku, berikan aku jalan untuk aku selesaikan hutangku....memang aku menyesal sangat. Suami pun dah minta tolong sangat-sangat, udah-udahlah guna kad kredit.
Tahun ni, alhamdulillah aku akan buat full settlement utk dua kad kredit aku. selesai sudah harapnya. Naik mengamuk aku bila datang kat opis tuntut hutang, aku geram punya pasal..."Hei, u datang sini buat apa?U mau I report polis ker, kacau orang tempat kerja,,,kan i dah bayar bulan lepas,,,u pasal apa datang sini???memang aku menjerit kat lelaki tu. Balik rumah, mengadu pada suami...Suami kata,"Orang tu tak salah pun, dah memang keje dia, pasal apa marah dia,"Aku tergamam...gulp...muhasabah diri.... Serik dah guna kad kredit. Hikmah dia...aku masih meneruskan kerja sampingan aku, walaupun penat aku rasa gembira sebab duit tu aku dapat gunakan utk berjalan, bercuti, makan best2 dengan anak-anak mengikut kemampuan...duit gaji ???kereta, rumah, segala macam bil...habis...:)
Aku ni gila gadget....nampak hanpone terbaru nak beli, nampak laptop terbaru nak beli...saranan suami aku, tulislah novel, belajar kursus segala bagai, hasil langsung tak nampak....sekarang aku belajar untuk belanja dan hidup mengikut kemampuan....aku buka blog2 orang lain pasal kehidupan luaar negara untuk aku amik iktibar hidup aku ini sudah beruntung berbanding yang lebih susah dari aku...aku teringin gilew melancong luar negara setahun sekali, insya Allah ada rezeki aku tak kemana....aku teringin nak bagi mak aku hidup selesa tanpa bekerja, aku masih tak mampu...apapun kad kredit betul2 menyusahkan hidup aku..bukan kerana kad kreditnya tetapi salah aku....huhuhu....hehehe...aku mmg tak boleh pakai kad kredit...sepanjang aku pakai kad kredit, berapa ramai yang menyamar pegawai bank lar, pegawai dari bank negara lar, nak check no akaun lar...huh dah tertipu dgn syarikat pelancongan....aku malas nak bawa ke atas...korang yang makan duit hasil menipu tu tanggunglah dosa dan jawablah dengan Allah.aku???kena bertaubat sebab berapa banyak riba yang aku dah subahat...

Sabtu, 22 Mac 2014

Kaji cuaca 2 - Mengenali jenis-jenis awan

video

Kaji cuaca 1 - Berkenalan dengan peralatan kajicuaca di Jabatan Meteorologi Malaysia

video

Jabatan Meteorologi Malaysia
Jalan Sultan
46667 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan
Pejabat: 03-79678056
Faks: 03-79584840
Web: www.met.gov.my

PertembunganTamadun